Kisah-Inspirasi (1)

Balu Terdesak! Sanggup Buat Kerja ***** Selepas Kematian Suami!

Posted by Ieza Yusof Consultancy On  24 Ogos 2022

STRUGGLE SEORANG BALU UNTUK SURVIVE SELEPAS KEMATIAN SUAMI.

Terpaksa berpisah dengan anak yang masih kecil demi untuk mencari wang bagi kelangsungan hidup.

Gelaran IBU TUNGGAL/BALU bukan sesuatu yang boleh kita anggap mudah.. Apa persediaan kita jika salah seorang dari pasangan kita dijemput Ilahi terlebih dulu? Sudah bersediakah kita dengan kewanngan? Apa persediaan yang mereka tinggalkan untuk anak isteri/suami?

Kematian suami pada 9 Januari 2017, dan kini Januari 2021, sudah 4 tahun berlalu.. Puan Siti Rafieh, seorang ibu tunggal yang tiada persiapan atau back up kewangan selepas kematian suami akibat kemalangan jalan raya.. Ditambah pula dia tidak bekerja selama 1 tahun pada 2017 itu… Dengan anak yang baru lahir pada tahun yang sama kematian suami.. Siti Rafieh atau lebih dikenali di IYCSB Apprentice sebagai Siti Raf ambil langkah yang berat untuk meninggalkan anak di kampung dan mula bekerja di firma guaman di Bangi. Demi mencari sumber pendapatan, Siti Raf bekerja pada hari biasa dan akan pulang ke kampung setiap kali hujung minggu.

TERDESAK NAK BELI RUMAH!

Disebabkan kekangan masa dan komitmen kerja, Siti Raf tak mampu melihat satu-satunya anak beliau membesar di depan mata. Beliau nekad mengambil keputusan untuk berhenti kerja dan join team Tuan Ahyat & MJ pada tahun 2019.

Apa yang diinginkan Siti Raf adalah masa bersama anak perempuanya. Dulu selalu ditinggalkan.. Alhamdulillah selepas berhenti kerja, dan buat full time menjadi Apprentice MJ, Siti Raf kini ada Quality Time bersama anaknya. Melihatnya membesar di depan mata adalah salah satu harapan beliau selepas kematian suami.

Antara pencapaian Si Ibu Tunggal ini bersama team IYCSB Apprentice, Siti Raf mampu meraih pendapatan yang lumayan serta berpeluang melancong secara PERCUMA dan bonus lebih kurang RM15,000.. Itu tidak termasuk dengan komisen sepanjang tahun 2020.

Tambahan pula, Siti Raf yang dahulunya bekerja di kantin sekolah dan kedai makan kini mampu tersenyum dan menarik nafas lega kerana beliau mampu mengubah kehidupan beliau dan anak ke arah yang lebih baik.

Buat anda yang menghadapi situasi seperti Siti Raf, masih belum terlambat untuk anda bangkit dari kegagalan walaupun setelah kematian suami kerana tiada yang mustahil jika anda pegang pada 3D ini. Desire, Direction, Discipline dalam ubah kehidupan dan kewangan anda.

Sumber: Siti Rafieh, Apprentice MJ

Tinggalkan Komen Anda...

Jika terdapat sebarang pertanyaan, sila hubungi kami di talian 011-11798447

Ieza Yusof Consultancy Sdn Bhd

30-3B, Prima Biz Hub, Block C, Jalan Tasik Prima 5/2, Taman Tasik Prima, 47150 Puchong, Selangor.

Mak Jerung Circle

Khidmat Pelanggan

IYCSB 2
Kepakaran Ieza Yusof Consultancy Sdn Bhd (IYCSB) adalah membantu usahawan dan masyarakat dalam menyusun profil kewangan dengan lebih baik untuk POWER KEWANGAN dan POWER KEHIDUPAN.

© 2022 Ieza Yusof Consultancy Sdn Bhd (1099621-D)